söndag 27 februari 2011

En bra söndag!

Idag har det varit en bra dag och jag har för första gången på länge känt att jag har haft lite energi.
I förmiddags var jag först ute med bara Brynolf. Vi gick en liten sväng i en kohage nära oss. Han är så duktig och tar väldigt mycket kontakt och har full koll på mig.
Vi passade på att träna förstås, koppelträningen går super, han går så fint i kopplet. Sitt och sitt kvar gick lite sådär,  det är inte kul att vara whippet och sitta på den kalla marken. Han sätter sig men reser sig snabbt igen. Vi får träna inne och spara utomhusträningen till våren.
I kohagen finns det många stora stenar att hoppa upp på, det är jättekul tycker Brynolf speciellt när man får beröm och godis. Han har en otrolig balans!
Inkallningen går som en dans han kommer som ett spjut när jag ropar och det är riktigt kul. Han älskar att vara ute på små utflykter: Det märks att han är en vinthund för springbehovet är stort, han älskar verkligen att sträcka ut. Det var också mycket spår efter räv och rådjur i snön, det är så spännande att nosa på för en liten valp. 

Sen var det Bellas och Dackes tur. Jag fick med mig Lucas ut och vi gick i skogen, härligt!
När vi kom in i skogen trampade vi upp en sökruta  cirka 10 X 15 m och la ut lite hundgodis. Först fick Dacke leta, han älskar det! Det är fascinerande att se hur han håller sig i rutan och direkt vänder när han känner att han är utanför. Sen var det Bellas tur, hon vet precis vad det handlar om, men eftersom hon är alltför viltintresserad får hon leta i koppel. Hon är som en dammsugare och letar sakta och metodiskt, missar inte minsta godisbit!
Efter det så gömde sig Lucas för Dacke, en annan favorituppgift för Dacke. Han är omöjlig att gömma sig för utan hittar direkt, men kul är det.

Så var det dags att vandra vidare, Lucas hittade en isbelagd bäck som han ville följa. Jag och hundarna gick brevid och passade på att träna lite balans på några stora stenar. Plötsligt brast isen och Lucas blev blöt långt upp på benen. Det var bara att ringa efter pappa som fick hämta Lucas med bilen. Jag och hundarna fick promenera själva hem.

Resten av dagen tog vi det lugnt både jag och hundarna var trötta och nöjda. Ja det dagliga godisletet i trädgården fick det ju bli så klart, ett väldigt smidigt sätt att aktivera hundarna på en liten stund. Jag tar helt enkelt och slänger ut en näve små små godisbitar på tomten i snön och sen får hundarna leta. De har att göra en bra stund och den som inte ger sig förrens varenda smula har hittats, det är Bella.

Tyvärr så blev det inte en enda bild från dagen (kameran låg kvar i hallen), men jag slänger in några andra mysbilder på mina fina hundar (och en liten katt)!


Dacke och Brynolf slappar i hundfåtöljen

Bella och Brynolf myser

Stör oss inte!

Villekatten mitt på köksbordet.

lördag 26 februari 2011

Brynolf 6 månader!

Idag fyller Brynolf 6 månader, oj vad tiden går. Han är en så mysig liten kille, pigg och glad och lite busig ibland.  Idag vägde jag honom och han väger 14.8 kg, stora killen nu!

Vi försökte oss också på att ta lite uppställningsbilder, inte så lätt inte!


Min fina Brynolf

Stå still!


sitt ......

och ligg.
Mattes älskling! <3

måndag 21 februari 2011

Fortfarande vinter ....

Jag är sjukskriven ett tag till och jag tillbringar mesta tiden med att vila för att försöka få tillbaka lite ork. Hundarna är så viktiga för mig, de gör så att jag kommer ut fast det är kallt och ruggigt och jag mår alltid lite bättre efter en promenad.. Det är omöjligt att inte smittas av hundarnas energi och glädje över att få komma ut i skogen, de har täcken på sig och bryr sig inte om att det är kallt. Man kan inte annat än le åt Brynolf som sprudlar av livsglädje. Min lilla tröstevalp!

De håller mig också sällskap i soffan och det är värdefullt det med.

Snart kommer våren och då ...........


Morgonmys med Brynolf

Soffmys med Dacke

Gott med tuggben

Som ler och långhalm  :-)

Godissök i snön

lördag 12 februari 2011

Vinter igen!

Nu har vi fått mer snö, inte så jättemycket ungefär en decimeter. Vi gick vår lilla skogsrunda idag. Vi fick ju pulsa lite och oj vad Brynolf blev trött. Han har sovit hela eftermiddagen.
Solen sken och det var så ljust, precis vad jag behöver!


Det är så mycket roligare att komma på inkallning när man är två!



Klarblå himmel och mina fina hundar!



Det är så spännande i skogen.


Allt måste kollas in, men jag går inte lång från matte.


Min fina skogspromenad.


Liten som börjar bli stor


Nu går vi vidare.


Vi stannade och spanande på rådjuren på fältet, de syns som små prickar.
 

Dacke och Bella, nu är vi snart hemma igen.
 



Mitt trasselgäng


Skönt att vila i lillhusses famn framför brasan.

 




torsdag 10 februari 2011

Vårkänslor

Jag är sjukskriven några veckor och mina hundpromenader är min medicin!

 I början av veckan fick jag lite vårkänslor när solen sken och det var barmark i alla soliga gläntor. Idag blev jag påmind om att det bara är februari och vi har fått en hel del snö. Vi gick en skogsrunda och lite fick vi pulsa, men det gick bra. Brynolf hänger med på lite längre promenader nu och han har så mycket spring i benen.

Vi har också haft besök av Helix, till Brynolfs stora förtjusning. De två kan busa, så det står härliga till!

Helix

Kolla den blå himlen!

Gänget på härlig långpromenad (alldeles för lång för Brynolf)

Älgen hade också varit här :-)