fredag 13 maj 2011

Bengnagargänget

Jag köpte jättestora ben till mina raringar. Det blev ett väldigt gnagande och tre väldigt nöjda hundar.
Efter ett bra tag var Dacke nöjd, han var nog trött och lite frusen, han ville då ta in sitt ben. Han stod länge vid dörren och tjatade med benet i munnen. Jag hämtade en kasse för att lägga undan benen på glasverandan över natten. När jag räckte kassen till Dacke la han självmant ner sitt ben, han förstod direkt att jag skulle ta hand om benet. Han är så otroligt klok min lille gubbe!

Dacke och Bella har inga problem att ligga nära med sina ben, men Brynolf tyckte att det var säkrast att lägga sig en bit bort (smart liten grabb).

Gnaga, gnaga

Jag vill ta in benet och gömma det i sängen!
(det fick han inte)

onsdag 11 maj 2011

Greyhoundskutt

Bella gillar att springa, precis som alla vinthundar. Hon tar gärna ett race runt huset och Brynolf hänger gärna på. Vi har en gång med stenplattor på framsidan och de flyger hon över varje gång. Det är inte lätt att hinna med att fota, men den här gången fick jag några bilder på en flygande och lycklig greyhound.  Brynolf var lite efter så han kom inte med på bilderna.



Visst är det häftigt att hon är så högt uppe i luften?

tisdag 10 maj 2011

Busolf

Med en unghund i huset är det aldrig tråkigt!

Vad har hänt här egentligen?

50 liter jord utspridd över hela altanen. Vem kan det vara?


BUSOLF!

måndag 9 maj 2011

Utställningen i Lidköping

Igår var jag, Linnéa och i Lidköping för att ställa ut Brynolf i valpklass. Jag är ingen van utställare, men det är så skoj!
Brynolf var visserligen ensam i valpklassen, men han fick hederspris och väldigt fin kritik! Så nu har vi två fina rosetter på väggen, en BIR valp och ett hederspris.
Vi fick gå vidare till finalringen för att tävla om BIS-valp, det var jättemånga valpar, men där gick vi inte vidare. Brynolf var så duktig han är en riktig klippa, min fina lilla kille!






Sen var han så trött!
Nytt tjusigt halsband och koppel kunde jag ju inte låta bli att köpa till min guldklimp.


Här kommer hans fina kritik:

måndag 2 maj 2011

Rallylydnad och stukad fot

I helgen var jag och Brynolf på Skövde hundskolas temadag som handlade om rallylydnad. Det var så skoj! Vi fick prova på en massa olika skyltar, både lätta och väldigt svåra. Brynolf var så duktig, det var många hundar där och han skötte sig väldigt bra. Han är så duktig och lyssnar och gör allt för en godbit.

Vi är anmälda till rallykurs i juni och det ska bli så roligt. Det var perfekt att gå på den här dagen i förväg för nu vet jag lite mer vad vi kan träna på för att förbereda oss. Vi ska träna på ett bättre läggande, att gå vid sidan och framför. Jag ska också träna på att han ska sitta vid sidan och att följa min hand.

Jag hade planerat att spåra i går, det var länge sedan. Under påsklovet blev det inte av eftersom min mamma varit på besök. Nu var både jag och hundarna riktigt spårsugna! På förmiddagen var jag och red, vi red en lite längre tur och det gick så bra, vi hoppade lite och galopperade flera gånger. MEN under sista galoppen ramlade jag av och stukade min fot. Den är rejält svullen och BLÅ! Så nu får jag vara i stillhet, jag har jobbat i dag men några hundpromenader eller spårning blir det inte. Nu är jag väldigt glad för att vi har tomt och att Brynolf och Bella leker så bra. Nu får Bella ha hand om Brynolfs rastning ett tag. Kanske kan jag jaga ut husse på någon promenad men den lär inte bli så lång :-)

På söndag ska vi ställa ut Brynolf i Lidköping. Håll tummarna för oss!