tisdag 21 juni 2011

Träning med Bella

Bella har som jag skrev i förra inlägget bott hos oss i två år nu. Hon har verkligen förändrats under den tiden. Hon var en ganska inbunden tjej, som stängde av och var svår att få kontakt med om något var jobbigt.Hon var också en ganska gnällig och skrikig hund, speciellt om inte jag var i närheten. Allt det där har blivit mycket bättre, hon är en trygg och glad tjej. Hon gillar att träna i korta pass och gör gärna små konster för en korvbit. Här kommer lite bilder från kvällens träning:

Ska vi träna?

Vi börjar med sitt.

Inte helt lätt för en lite stel greyhound att sittta.

Ligg

Så lite snurra ...



Så avslutar vi med: Var är näsan?

:-)

söndag 19 juni 2011

Regnig söndag

Det började regna igår kväll och har regnat nästan hela dagen idag, det är så blött, vi skulle verkligen behöva lite torka och sol nu.

Brynolf  och jag var iväg på första kurstillfället på rallylydnadskursen idag. Vi hade regnkläder på oss båda två, men Brynolf tyckte att det var kallt och jobbigt. Vi tränade på kontaktövningar och sen provade vi på sju skyltar som vi ska öva på hemma till nästa gång. Brynolf gjorde allt han skulle men utan större entusiasm, han tycker nog att det blir roligt när vädret är bättre. Det var riktigt skoj ändå och jag tror faktiskt att detta är något för oss.

Vid sjutiden ikväll slutade det att regna och vi fick med oss husse ut på en härlig skogspromenad. Efter det blev det lite godislet i gräset innan vi fick gå in innan knotten åt upp oss.

Vi är hundvakter till Helix den här veckan, han har varit här flera gånger så han flyter bara in och jag tror att han känner sig som hemma. Brynolf försöker busa med honom precis som han gjorde när han var valp, men han är nog lite för intensiv för Helix som fräser ifrån. Det är skönt att se att Brynolf lyssnar på en äldre hund även om han är mycket mindre


Lite bus blir det ibland ändå!

Helix

Vad säger du?

Mattes goding!

<3

Bella stjäl ur godisväskan

Brynolf tittar djupt in i ögonen för då får man godis!

Älskade Bella som nu har bott hos oss och i Sverige i två år!

Bästa grabbarna

Jag drunknar i hans ögon!

Vackra Bella

Dacke som snart blir 10 år
.

tisdag 14 juni 2011

Student, hundar och hästar

Helgen har varit innehållsrik! I fredags tog Linnéa studenten, en fantastisk dag! Vi hade en jättetrevlig kväll med många trevliga gäster som kom för att gratulera vår Linnéa.

I lördags tog vi det lugnt, plockade undan lite och gick en skogspromenad. På eftermiddagen kom Linus och Nathalie och hjälpte oss att äta upp lite rester.

I söndags följde jag med Katarina på fälttävlan, en helt ny erfarenhet för mig. Först red hon ett dressyrprogram efter det blev det banhoppning och till sist en terränghoppning. Jag hjälpte till att hålla och gå lite med Trisse mellan de olika momenten, han är en riktig personlighet med glimten i ögat. Banhoppningen gick bäst och de var riktigt duktiga.

Fotona från studenten och på Brynolf ock Bosse är tagna av Lars Nyman.


Den glada studenten och hennes lika glada sambo

Fint ska det vara när man åker hem!
Linnéas kusin Magdalena och hennes sambo John kom och de hade med sig sin cockerspanielvalp Bosse 15 veckor. Alla tre hundar fick hälsa såklart men sen fick Brynolf ock Bosse leka lite själva. Bosse tyckte nog att det var spännande men lite läskigt. Brynolf var så duktig och lekte väldigt försiktigt (för att vara honom).
Kom igen!

Puss

Uppvärmning inför terrängritten


Katarina och Trisse, de ser lite trötta ut.

tisdag 7 juni 2011

Fler bilder från Vänersborg

Här kommer lite fler bilder från i söndags. Linnéa och jag hade ju sällskap med Pernilla Lindström till utställningen. Pernilla tävlade i juniorhandling och kom fyra, hon är superduktig!

Hon var så gullig och visade Brynolf åt mig, och det gjorde hon verkligen bra!

Salukitiken Mindy som Pernilla tävlade med.

Kontakt!

Gullekillen!



Det är så jobbigt att vara fotomodell!

Inne i ringen




söndag 5 juni 2011

Utställningen i Vänersborg

Tidigt i dag på morgonen åkte vi till Vänersborg för att ställa ut Brynolf igen. Den här gången hade vi med oss en proffshandler, Pernilla som tävlar i junior handling och ska vara med i SM i år.

Det gick riktigt bra för att bara vara visad en gång förut och han har precis kommit upp i juniorklassen. Han fick bedömningen excellent och blev tvåa av juniorhanarna. Det kommer mer bilder imorgon, men här är ett litet smakprov och hans kritik som jag är nöjd med.



torsdag 2 juni 2011

Viltspår

Idag har jag lagt spår till hundarna.

Brynolf har blivit så duktig, han spårade 300 m med tre vinklar helt utan problem. Dacke fick ett liknande spår och han klarade det fint. Bella står och stampar hon utvecklas inte alls. Hon spårar lite sen kollar hon på annat sen spårar hon lite till, hon är så okoncentrerad. Samtidigt tycker hon att det är kul och blir så glad när hon hittar klöven. Hon får köra raka, korta spår så får jag se ifall det släpper annars får det bara vara så, hon är så bra på annat.

Här kommer lite bilder på spårhundarna, tagna med mobilkameran så kvaliten är sådär (jag längtar efter min kamera).

Stolt Bella

Titta vad jag har!

Spårhund nummer tre!

Efter väl utfört arbete är det vila som gäller.

onsdag 1 juni 2011

Härlig vandring och min busiga Brynolf

Jag har inte bloggat på ett tag, min kamera är på lagning och det är inte lika kul att blogga då.

Vår lilla raring har verkligen varit en riktig buse sista tiden, han är så full av energi.
Förra veckan hände det lite mycket, i måndags när jag kom hem hade han tuggat på dynan till fåtöljen, det var inte så farligt syns inte när man lägger den rätt. Dagen efter hade han tuggat på madrassen i sängen, och sprätt bort 6 knappar på min laptop. Det går att skriva ändå, tur att jag är rätt van att skriva så jag vet var bokstäverna är. Lite nervöst var det att lämna honom dagen efter,jag skulle bara vara borta några timmar, sovrumsdörren stängd allt undanplockat och en pall i fåtöljen. Jaha, allt såg bra ut när jag kom hem, men vi hade ett litet litet hål i soffan. Hålet är lite större nu kan jag säga. Han är ju unghund och jag vet att han lugnar sig, han är underbar på alla andra sätt så man kan inte annat än att förlåta hans busighet.

Den här veckan har allt varit lugnt, men jag ser hur mycket energi han har, det riktigt kryper i honom. Nu stänger vi sovrumsdörren, plockar undan allt löst och lägger upp stolar i sofforna och fåtöljen innan vi går hemifrån. Vi lämnar dem aldrig mer än max fyra timmar, men man hinner tydligen en del på den tiden :)

Nu till något skojigare, i lördags var jag, Linnéa och några fler hundmänniskor med spanska och irländska hundar på en vandring i Vallebygden. Det var så otroligt vackert och mysigt, en riktig toppendag!
Här kommer bilder från dagen, de är tagna av Sofia Elisabet Nilsson, gå gärna in på hennes blogg:  fiaelise.blogg.se

Matte ser lite sur ut, men Bella är vacker!

Mysigt med stor hundflock.

Brynolf, Dacke, Ellie och Bella

Gruppbild på hela gänget

Så mysigt att bara gå och prata hund!

Fikapaus


Varierad natur

Brynolf




Det bästa med allt när man är ute är fikat!