torsdag 28 juli 2011

11-månaders pojken

I förrgår fyllde Brynolf 11 månader. Han är stora pojken nu så duktig och mysig, men otroligt busig. Det är något nytt hyss nästan varje dag.  Idag fick han tag på min handväska och plånbok, kvitton, hårborste mm låg utspritt över hela gräsmattan. Väskan var lite jordig och helt tömd men hel! Han biter inte så mycket på saker men gillar att springa runt med grejer i munnen och skaka dem lite så att de riktigt säkert är döda.

Sen räcker det att han tittar på matte med sina sammetsögon så smälter jag!







måndag 25 juli 2011

Lille Malte

Idag fick Linnéas fina whippetkille Malte somna in efter en tids besvär med sin rygg. Han är så saknad av hela familjen...


 
1.                                                        Regnbågens Bro
Någonstans finns en bro mellan himlen och vår jord…
Just på vår sida om himlen finns en alldeles särskild plats, Regnbågens bro.
Då ett djur, som stått någon av oss särskilt nära i livet, till sist dör, börjar det sin vandring till Regnbågens Bro. 

Där bortom, väntar grönskande ängar och böljande kullar på våra älskade vänner, där de kan springa och leka tillsammans. Där finns gott om mat, vatten och solsken som håller våra vänner varma och nöjda. Alla de djur som varit sjuka eller gamla, återfår sin hälsa och styrka. De som varit skadade eller lemlästade, görs hela och starka igen, just sådana vi minns dem i våra drömmar om dagar i en tid som gått.

Våra djur är lyckliga och nöjda men, ändå fattas något, alla känner de saknaden efter någon särskilt utvald, någon de lämnat efter sig. De springer alla omkring och leker tills den dag kommer då en av dem hastigt stannar upp mitt i leken, för att skåda bort i fjärran… Hans blick är spänd och uppmärksam, iver och otålighet får hans kropp att skälva. Plötsligt störtar han iväg från gruppen, flyger över det gröna gräset så fort hans ben bär honom, allt snabbare och snabbare… 

Du har blivit upptäckt, och när du och din speciella vän äntligen möts, kramar ni varandra länge, överlyckliga att återförenas, för att aldrig mer bli skilda åt igen. Ditt ansikte blir vått med glädjekyssar; dina händer smeker igen det älskade huvudet, och du tittar åter igen in i ögonen på din tillitsfulla vän, som så länge varit borta från ditt liv, men aldrig frånvarande från ditt hjärta.
Tillsammans vandrar ni sedan över Regnbågens Bro…
för att aldrig mer skiljas åt.

lördag 23 juli 2011

Dacke 10 år!

 Igår fyllde min fina och pigga Dacke år!





Dacke kommer från Seflidos kennel och vi köpte honom när han var 1 år och nio månader. Vi skulle egentligen titta på Seflidos Catja som väntade valpar, men så var Dacke där och det var kärlek vid första ögonkastet! Han hade varit i ett annat hem, men hade fått komma tillbaka till Marita och de andra hundarna på kenneln. Dacke följde med oss hem samma dag och någon valp efter Catja blev det aldrig för oss.

Jag har haft ganska många hundar och har naturligtvis tyckt mycket om dem allihop, men sen finns det en del hundar som har DET (som är svårt att förklara), Dacke är en sådan hund!
Han är otroligt klok, förstår så mycket och han känner mig mycket bättre än vad jag känner honom.

Han är en hund som tycker om att röra på sig och att jobba, sen kan han uppskatta en regnig dag i soffan också. Vi har tränat mycket agility och han är riktigt duktig på det (att vi aldrig har tävlat beror på att jag inte är en tävlingsmänniska). Vi har gått kurs i grundlydnad och även klarat brukshundsklubbens allmänlydnadspass med högsta betyg.  Vi har också spårat lite, först personspår och sen i våras har vi övergått till viltspår och det är nog Dackes favoritsysselsättning.

Han är en riktig goding och jag hoppas att vi har många år med spår och annat trevligt framför oss!

Fräsch tioåring!

Han kan skilja på höger och vänster tass!

<3

Han är en riktig linslus och älskar att bli fotad



I famnen på extramatte



Gillar att busa

Alla bilderna är tagna dagen före hans tioårsdag.

torsdag 21 juli 2011

Linneas hundar

Linnea och hennes hundar var här idag, vi åkte ut i skogen och la spår som fick ligga i ca 4 timmar. Medans vi väntade på att spåren skulle ligga till sig passade vi på att fota lite. Idag kommer det bilder på Linneas vackra hundar.

Först ut är Mozart som har en alldeles speciell plats i mitt hjärta!


Rör inte min kompis!

Vadå knähund?

Så fin kontakt med matte

Alldeles underbar!



Sitta kan jag också!

Jag älskar min matte!


Sen kommer Malte, som var familjens hund från början, men som flyttade med Linnea när hon flyttade hemifrån.

Maltemus


tittar på matte

Lille Malte, som alltid har tyckt att det där med mat  är överskattat, vad som än ligger i skålen.

Men en och annan godbit slinker ner ändå!


Sist ut är den vackra Irländska skönheten Ellie, vacker som få och en riktig knasboll!


Här är hon knasfian herself!

Busa med matte är toppen!

Hoppar hur högt som helst.

Skojigt!

Men jag kan vara vacker också!


Så uttrycksfull!

Snygg profil också


Bilder på mina egna godingar kommer en annan dag, kanske i morgon, vi får se!


fredag 15 juli 2011

Somriga dagar!

Det är så skönt med sommar och ledighet!  Eftersom jag fick lägga mycket tid på Dacke måndag och tisdag, fick de andra två ta det lite lugnt ett par dagar.

Det har vi tagit igen nu. Jag har gått längre promenader i skogen och tränat. Brynolf och jag tränar rallylydnad för fullt. Han blir duktigare och duktigare. Han är ju inne i sin tonårsperiod och det märks tydligt. Han är sååå okoncentrerad, jag får träna 5 minuter åt gången och istället träna flera gånger på en dag.  På söndag är det kurs igen och då hoppas jag att vi har hunnit lära oss läxan vi har, men jag tror att det går.

Jag började med nya konster med Bella och Dacke idag, jag jobbar med klickern och de får själva klura lite på vad jag vill att de ska göra så vi får se om det blir som jag har tänkt, säger inte mer nu ........

Som vanligt får hundarna leta godis i gräsmattan, det blir nästan varje dag, en aktivitet som de älskar och faktiskt tjatar om. Igår fyllde jag deras kongar med baconost, mycket uppskattat och de hade att göra en bra stund.



Bella låter inte ett dugg av det goda bli kvar.

Brynolf kör sin egen stil med slutna ögon och öronen rätt upp.

Dacke kan han med.

onsdag 13 juli 2011

Viltspårskurs med Dacke

Dacke och jag har gått en fortsättningskurs i viltspår. Vilken lite pärla jag har!
Han älskar att spåra och är så duktig. Det är lite pyssel med att lägga spår och lite kladdigt och äckligt är det, men sen när man går spåret och ser hur han njuter av att få göra det han är bäst på så blir jag faktiskt riktigt lycklig!

Nu ska vi öka liggtiden på spåren och sen har jag tänkt att vi ska göra ett anlagsprov. Jag ska lägga lite svårare spår till Brynolf också så kanske, kanske han får hänga med och göra ett prov han med.

Här kommer några bilder från kursen (bilderna är tagna av Sara Brorsson och tillhör Skövde hundskola):


Dacke sätter full fart i spåret!

Linnéa och Ellie var också med på kursen och Ellie var lika duktig hon.


En mycket stolt hund!
Matte är precis lika stolt :-)

måndag 4 juli 2011

Öland

Vi kom hem från vår husvagnssemester på Öland igår, det har varit en skön och avkopplande vecka. Vi passade på att fira Rogers 50-årsdag där och det var riktigt roligt!

Hundarna fick följa med så klart. Bella och Dacke är rutinerade campare, men det var första gången i husvagn för Brynolf. Det var inga problem, han gör som Dacke och Bella och får man sen sova under täcket hos matte så är allt bra.

De är verkligen kanonduktiga på att koppla av och hänger med på allt utan att något är konstigt. Jag har en stor inhängnad av kompostnät som vi har i förtältet och där har hundarna legat och slappat. Det har varit varmt så till och med Brynolf har badat benen, han som inte ens vill blöta ner klospetsarna i vanliga fall. Bella gillar att bada, hon går ut tills hon inte bottnar längre, men Dacke är badkruka precis som Brynolf.

Både Bella och Brynolf fick prova på att springa med Anders och Linnéa när de åkte inlines. Brynolf bara en liten sväng, men Bella var ute flera kvällar och hon tyckte att det var hur kul som helst!

Ellie och Maltemus

Ellie, så fin!

Här är killen som kan koppla av var han än är.

Bella, lite varm

Kul att leka lite med bildredigeringdprogrammet :-)




Brynolf vill inte ligga på hård asfalt, så han charmade svärfar att ta upp honom i knät, smart kille!

Inhängnaden, Brynolf har roat sig med att gräva lite, nåt kul måste man ju ha!

Den glade 50-åringen!

Jordgubbstårta såklart!

Brynolf får vara huvudkudde till Dacke

Jag glömde ta med leksaker till Brynolf, så vi fick köpa den här godingen, som blev en ny favorit.

Slappargänget vid Ölands södra udde





Nu har jag ett gäng trötta hundar,som sover fast jag har har varit uppe en bra stund. Får se vad vi ska hitta på när de behagar vakna :-)