söndag 24 juni 2012

Jogging

Nu har jag sommarledigt fram till 13:e augusti, helt underbart! En del av ledigheten ska vi ägna åt att måla huset, men lite annat ska vi väl också hinna med.

Idag har jag och hundarna joggat i skogen. Jag ska anmäla mig till ett fem kilometerslopp i slutet av augusti och hundarna får vara mina coacher. Jag sprang tidigt i morse, så jag vågade inte släppa hundarna, då det vimlar av rådjur i skogen. Vi såg nog lite roliga ut, Dacke längst fram i kopplet, älskar att springa, Bella längst bak, såå tråkigt, och Brynolf vimsande lite hur som helst.

En ridtur har jag också hunnit med idag, så mycket målande har det inte blivit, men det regnar ju mest!
Sommaren är lång!

måndag 18 juni 2012

Rallytävling

Igår var det äntligen dags för tävling! Dagen började med ösregn och det kändes inget vidare, för mina grabbar gillar inte regn. Jag övervägde att strunta i det, men som tur var upphörde regnet!

När vi hade kommit dit och anmält oss gick vi runt lite och jag körde några övningar, både Dacke och Brynolf vägrade ligga, för blött i gräset! Till slut la sig Brynolf men vägrade ligga kvar. Vi busade lite med bollen istället. Efter banvandring och lite väntan var det vår tur!

Brynolf var så duktig, fokuserade på mig hela tiden och slängde ner rumpan på alla sitt och när vi kom till ligg och gå runt hunden, låg han kvar!Jag klantade mig så klart och bad honom sitta där han inte skulle sitta och det kostade oss 10 poängavdrag. Man startar med 100 poäng och får avdrag för alla fel, godkänt är minst 70 poäng. Vi fick 80 poäng, förutom min miss var det några nosningar på marken och på min hand, sträckt koppel (två gånger) och ett stegfel av mig (man fårt.e.x. inte "hjälpa"  hunden genom att ta extrasteg).Domarkommentaren var: "mycket trevligt ekipage". Vi kom på sjunde plats av 25 ekipage, jättebra för ar att vara första gången! Efteråt var jag både hög och tjutfärdig och så himla stolt över min whippetkille!

Det blev lite stressigt inför Dackes start, han skulle gå en annan bana och jag hann inte gå den mer än en gång. Vi startade nästan direkt efter Brynolf och jag var nog lite ofokuserad. Dacke är inte speciellt mycket tränad på rallylydnad och ingång på vänster sida samt stå kan han inte riktigt. Så förutsättningarna för min gammelgubbe var inte riktigt detsamma. Vi fick 20 poängavdrag för just stå och vänster ingång,några sneda sättande och stegfel. Han var så duktig ändå, fokuserad på mig och gick klockren fot. Vi fick 64 poäng, så det var inte mycket som saknades för att vara godkända. Domarkommentaren på honom var: "bra jobbat".

Jag gillar verkligen rallylydnad, händer saker hela tiden, man får peppa hunden, känns ganska prestigelöst och så många olika raser deltog ( fast vi var enda vinthundarna). Vi fick många kommentarer om hur duktiga och motiverade mina hundar är! Fler tävlingar blir det och det är ju sjutton om jag inte ska lyckas få Dacke godkänd också!

Kameran låg i bilen, Ulrika från Skövde hundskola, www.skovdehundskola.se , tog några bilder på oss som tur var och de kommer här:

Nu kör vi! Kontakt inför starten.


Fot i snabbt tempo, Brynolf är på hugget!

söndag 10 juni 2012

Ensamtid med matte

Den här helgen har jag och Dacke tillbringat i Nyköping hos mamma. Jag kände att jag har ägnat mycket tid åt Bella och Brynolf sista tiden, så det var Dackes tur att få var ensam med matte. Han har verkligen skött sig bra och vi har farit runt och hälsat på mina syskon och vi var även på treårskalas hemma hos min systerdotter. Hon har två lurchers och en greyhound, så då blev det lite hundsällskap för Dacke en stund. Nu har jag EN mycket trött hund och två lite piggare. Brynolf och Bella har varit hemma hos husse, han har visserligen gått promenader, men inte så långa som jag brukar.  Ikväll tog jag ut Brynolf på fältet och lät honom springa av sig och sen har jag tränat rally med bägge killarna, på lördag smäller det!

lördag 2 juni 2012

LC-träning, igen :-)

Idag har jag, Bella och Brynolf varit i Kvänum och tränat LC. Det är helt underbart att se hundarna få göra det som de ursprungligen är gjorda för, jaga med hjälp av synen. Jag blev faktiskt tårögd när jag såg Bella springa, för hon utstrålade ren lycka!

 Jag har bara tänkt att låta Bella få springa som rent nöje, hon fyller sex år i höst och det är inte lönt att krångla med att ordna stamtavla från Irland för att hon ska hinna tävla i ett år  (de får bara tävla tom sju års ålder).

Brynolf däremot sprang så bra idag (han sprang två lopp) och är så fokuserad på trasan så jag hoppas på att ta tävlingslicens på honom. Nästa gång det är träning (efter midsommar) ska han få springa med en annan hund och om det går bra ska vi försöka ta licens under sommaren. De ska springa tre godkända licenslopp och sedan får man tävla. Vore verkligen jätteskoj!

Linnéa var med (såklart) och hon ska försöka ta licens på Aladdin och det vore så roligt om vi kan åka på tävlingar ihop.

Nästa helg ska jag åka till Nyköping och hälsa på mamma och då ska nog Dacke få följa med. Helgen efter är det dags för rallytävling, jag älskar verkligen mitt HUNDLIV!

Snart dags!

Nu kör vi!

Långt därborta flyyyyger Brynolf!

Så kuligt!

Bellas tur!

Springa är livet!

Trött tjej!