onsdag 8 augusti 2012

Veterinärbesök

I dag har vi varit hos veterinären, det var dags för vaccin mot kennelhosta. Jag passade på att få en liten hälsocheck på Dacke. Han är frisk men har ont i ryggen igen. jag gick ju på rehabträning i våras och tränade då en hel del med honom, men i sommar har jag varit slarvig och glömt bort det för många gånger. Min veterinär, Birgitta, klämde igenom ryggraden och han ömmar på samma ställe som sist så han fick rimadyl, som han ska äta i två veckor. Under den tiden ska han bara gå promenader sen ska vi börja om träningen igen.

Lille gubben, jag har ju tänkt att han ska orka flera år till, så nu är det jag som ska skärpa mig med träningen!

Alla tre skötte sig fint, Bella var som vanligt lite missnöjd med att inte vara hemma och det är hon ju inte sen med att högljutt tala om. Bella tycker livet är bäst när hon är hemma och allra bäst är det om matte är hemma också! Sen fick hon godis av snälla Birgitta så då blev det lite roligare. Den här gången fick de sin "vaccination" i näsan. Det är tydligen effektivare än den de får i sprutform. De kan kanske bli lite snuviga ett par dagar, men det får vi ju se. Jag vill gärna vaccinera mot kennelhosta eftersom vi är ute en hel del på  olika hundevenemang.

Passade även på att väga alla tre, Bella har gått ner lite mer än ett kg och väger nu 26,3. Hon är fin nu så den vikten ska vi behålla. Dacke har även han gått ner lite, knappt ett kg, han har ätit lite dåligt i sommar och väger nu 16,9. Brynolf däremot har gått upp lite, han väger 18,6 och är en rejält musklad kille, men han får inte bli tjockare nu.

I morgon blir det svampplockning!



söndag 5 augusti 2012

Kinnekulle

Nu har vi varit på en ny semestertripp, den här gången till Kinnekulle. Några härliga dagar hade vi där med lite regn, men mest uppehåll och sol. Till och med jag badade, för första och troligtvis enda gången i år! Kinnekulle är otroligt vackert och några promenader hann vi med i underbar natur.

Hundarna var med så klart (det här är ju en hundblogg :-)). Bella hade nog helst stannat hemma men det har gått så bra och de tycker att det är mysigt att få vara med.

Dacke slappar i solen

Bella

Brynolf

Utsikt över Vänern

Många änder var det i sjön

och ett helt gäng små duniga andungar, så söta!

Grabbarna håller koll

Var ska du gå?


Hela gänget samlat vid Munkängarna




Vi kom hem igår och det fick bli vila på kvällen för Dacke och Bella, men Brynolf tog jag ut på fältet för lite bollek. Han sprang som en tok och sen sov han hela kvällen. Idag har vi gått en långpromenad i skogen och det är faktiskt skönt att vara hemma igen. I morgon börjar Roger jobba och jag ska bara vara hemma.

onsdag 1 augusti 2012

Lite semester

Vi har varit på en liten semesterresa på ostkusten för att hälsa på släktingar. Hundarna har varit med som vanligt, de trivs bra i husvagnen och är lugna och fina.

Vi åkte först till Norrköping i några dagar och då passade vi på att åka en sväng till Söderköping. Efter det var vi på en restaurang vid Stegeborgs fästning. Hundarna låg under bordet på uteserveringen och blev erbjudna vatten, vilket de gärna ville ha.

Efter ett par dagar i Norrköping åkte vi till Nyköping och Oxelösund, vi campade på Jogersö och det var så härligt för det var nära till havet och fina små promenadvägar.

Nu är vi hemma igen och hundarna är riktigt trötta. Gladast av alla är Bella, jag har aldrig sett en hund som är så lycklig över att vara hemma, hon riktigt utstrålar ren och skär lycka.

Vi har varit på en skogspromenad ikväll, Brynolf behövde få vara lös eftersom det har varit lite dåligt med lösspringet under semestern. Det har han tagit igen nu kan jag lova, jösses vad den hunden kan springa! Dacke var också på springhumör, skönt att se honom njuta så. Bella fick faktiskt vara lös en liten stund på ett nyslaget fält och hon var så duktig så, mattes fina hjärta.

Vackraste Bella!

Utsikt över Söderköping från utsiktsberget, jobbigt att ta sig upp men väl värt det!

Grabbarna vilar medan Bella kollar utsikten


Snyggaste gänget vid kanalen!

Dacke under restaurangbordet

Bella var lite törstig

Sen åkte vi bilfärja

Bella kopplar av mitt i Norrköping

Det gjorde Dacke och Brynolf också!