söndag 31 mars 2013

Hej då vildsvinet!

Jag köpte ett så fint gosedjur till hundarna, ett vildsvin. Det både grymtade och pep och var en väldigt populär leksak.



Brynolf och Yatzy hade så roligt med det. De hade dragkamp och ibland sprang Brynolf först med svinet i munnen och Yatzy efter i full fart, runt huset i många varv.




Idag hittade jag det lille svinet utan fyllning, pip och grymt. Ja ja så går det med två vildar i huset!! Roligt har de haft i varje fall.

torsdag 28 mars 2013

Promenad

Vi gick en lång härlig promenad i vårsolen idag. Yatzy fick springa lös med Dacke en stund, Dacke är bästa läromästaren på hur man uppför sig när man är lös. Yatzy följde mest efter Dacke hela tiden, så spännande att se vad han hittar på.

Sen var Brynolf lös tillsammans med Dacke och då var jag plötsligt glad över min rådjurstokiga Bella, för hon talade om för mig att det var springande rådjur på fälten innan Brynolf såg dem. Litar inte riktigt på honom när det gäller lockande vita rådjursrumpor.

På hemvägen hoppade en hare upp precis framför Dacke, han sprang tre steg sen röt jag till och då vände han, min duktiga gubbe!

Vi har så otroligt mycket vilt här av alla de slag och det är mysigt på alla sätt, men jag får vara försiktig med hundarna.


fina rumpor

Har inte riktigt växt i sina öron än!

Vi kommer!


Sa du nåt?

På äventyr

Full fart

Brynwolf

Hade en liten rar femåring här igår som döpte om Brynolf till Brynwolf och minsann tror jag att han har rätt för är det inte en BrynWOLF som smyger i buskarna?

På begäran...

En kompis ville att jag skulle lägga ut en bild på Bellas hjärta och varsågod här kommer två bilder från dagens promenad:


onsdag 27 mars 2013

Vår i luften!

De senaste dagarna har det varit härligt väder, kallt på nätterna, men plusgrader på dagarna. Hundarna njuter av att solen värmer och de vill bara vara ute. Dacke är klok och går in efter ett tag, men de andra tre vägrar. Bella vill bara sola och Brynolf och Yatzy busar, tuggar ben och upptäcker vårens härliga dofter. Nu sover de som stockar i soffan och vilar upp sig för en ny dag i solen!


mums med ben

Brynolf njuter

Dacke med

Grabbarna på äventyr

lite bus

Jag tror att Yatzy är lite trött ändå

Lipar du åt matte?

Yatzy har hela tiden koll på vad Brynolf gör.

Bella njuter av solen!

Dacke - Mitt hjärta!

Tog så fina bilder av Dacke idag som jag bara måste dela med mig av. Dacke som snart är tolv år och bara gör det han själv vill. Så underbar och klok och betyder så mycket för mig!

Njuter av solen

fleecetröjan är på för det är kallt i luften

Tajmahal Ice-Breaker

Nu har han äntligen flyttat in lille Yatzy! Han är en snart sju månaders whippetkille som heter Tajmahal Ice-Breaker i stamtavlan. Han har redan anpassat sig så bra här hos oss och funkar kanon med de andra hundarna, till och med gammelgubben låter honom ligga nära och verkar tycka om honom.

 Jag har klickat in honom och kört lite kontaktövningar och det verkar vara en liten smart kille. Jag har haft honom lös på fälten flera gånger och han är duktig på inkallning så det ska vi se till att underhålla.

 Planerna för den här lille killen är att han ska ställas ut under sommaren och han är redan anmäld till utställning i Lidköping i maj. Han är utställd tre gånger tidigare och har blivit placerad med hp alla gångerna så det ska bli spännande att se om det även fortsättningsvis går bra.

Jag har också tänkt att börja träna rallylydnad med honom, för det är så himla kul. Sen får vi se, det finns så mycket som är roligt att göra med en liten whippet. Först och främst ska han vara en familjemedlem och en härlig medlem i vår lilla hundflock!

Yatzy!

söndag 10 mars 2013

Lite offroad

Nu mår jag äntligen riktigt bra igen. Helgen har varit lugn, jag har unnat mig att slappa och ägnat mig åt familjen och hundarna. Det har varit soligt men kallt och blåsigt, då får man skynda sig in i skogen när det är dags för promenad!

Idag gick vi rätt ut  iskogen för att gå lite offroad. Att ha hundarna i koppel så att de skrittar i risig terräng får dem att lyfta på alla fyra benen ordentligt och det stärker ryggen. Det var jobbigt framförallt för Dacke, så efter en liten stund fick han vara lös så att han kunde röra sig i valfri takt. Jag har inte Brynolf lös när vi går rätt ut i skogen, jag är lite rädd att han ska överraska vildsvinen som det är gott om här, Dacke håller sig nära mig och är av förklarliga skäl lugnare i skogen. På hemvägen gick vi på en bilfri grusväg som var helt isfri och där gick det att springa riktigt fort!

 Brynolf är riktigt duktig på att vara lös, jag är noga med att hundarna inte får lämna stigen eller vägen vi går på och det är han bra på. Tror att Dacke har hjälpt mig en hel del med att få Brynolf så lydig, Dacke är en riktig klippa och Brynolfs stora idol!

fredag 8 mars 2013

Rally igen!

Brynolf och jag går ju just nu på en kurs i rallylydnad med inriktning på tävling. Vi gick näst sista gången i onsdags, eftersom jag har varit sjuk har vi inte tränat så mycket mer än lite inomhus. Trots det så känner jag att vi har lärt oss mycket under dessa veckor. Jag på att ställa högre krav på Brynolf att han ska utföra momenten bättre, som tillexempel att hålla bättre positioner i både sitt ligg och stå. Stå som var ett litet problem förut går mycket bättre nu och han klarar av att bibehålla koncentrationen under längre stunder. Det känns som att det går framåt och nu är jag riktigt sugen på att komma ut och tävla.

Stadgeträning, just  här var inte Brynolf bäst i klassen!

Fast på detta är han nog bäst i klassen, koppla av mellan momenten

Fotograf till bilderna är Sara Brorsson på Hundskolan i Skövde.

söndag 3 mars 2013

Vår!

Efter att ha varit sjuk i influensan i stort sett i två veckor, har jag nu varit i skogen!
Underbart soligt vårvinter väder, både jag och hundarna var lyckliga.

Nu är både jag och hundarna riktigt trötta, så nu blir det soffan resten av dagen.

Inte så lätt att få en bra bild på alla tre samtidigt!

Underbart promenadväder!

Finaste fina!

lördag 2 mars 2013

Yatzy!

Det här är Yatzy, som ska flytta hem till oss om tre veckor!! Jag vet, skulle inte ha fyra hundar igen, men någon sa att whippets är som jordnötter, först tar man en, sen tar men en till, sen... :-)