tisdag 28 maj 2013

Hundiga 50-års presenter

Jaha så har även jag fyllt 50! En underbar fest hade vi och många fantastiska presenter fick jag. Nu är ju detta en hundblogg, så här kommer bilder på mina "hundiga" presenter.


Den här fantastiska tavlan fick jag av mina jobbarkompisar. Det är Ammi på jobbet som har gjort den och den är helt underbar! Hon har verkligen fångat mina finingar på pricken och jag bara älskar hur hon har fångat Brynolfs och Dackes ögon! Naturligtvis hänger tavlan på en hedersplats och jag bara måste titta på den hela tiden.

Den här fina vindflöjeln fick jag av min son och hans fina sambo. Den är så vacker och nu ser alla som åker förbi att här bor det en whippetnörd!

söndag 26 maj 2013

deppigt, deppigt

Efter Linneas senaste besök var Brynolf stel och konstig. När jag tränade rally var han ovillig och ville inte sitta och ligga. Jag trodde att det var träningsvärk och lät honom vila. När det gått en vecka och han fortfarande var stel så tog jag honom till veterinären. Hon klämde igenom hela kroppen på honom och han sa ingenting, men när hon tryckte på ländryggen började han att smacka och det syntes i ögonen att där var han rejält påverkad. Veterinären ville inte röntga när han har så ont, utan han äter nu smärtstillande och antiinflammatorisk medicin. Han ska göra det i två veckor och sen ska vi tillbaka för att röntga ryggen för att se att han inte har någon skada. Nu ska han ta det lugnt och bara gå kortare promenader och det är inte lätt att hålla Brynolf lugn. Han tar alla chanser att busa, men jag gör så gott det går. Nu får vi strunta i LC provet som vi anmält till och det är inte läge att ställa honom i Tånga Hed heller. LC och rallyträning får vänta nu, viktigast av allt är ändå att Brynolf blir frisk i sin rygg och orkar med att gå långa promenader och att springa lös igen. Det är när de är sjuka som man märker hur oerhört mycket man älskar dem!

Lite glada nyheter har jag ändå, Dacke är så pigg och glad, han njuter av det fina vädret och jag har hittat en balans på hur mycket motion han klarar. Är så glad och tacksam för varje dag jag får ha min fina, goa Dacke hos mig!

söndag 12 maj 2013

Lite allt möjligt

Vi har haft en både bra och dålig helg. Dålig för att Dacke har varit dålig, i fredagsmorse så hängde inte hans högra bakben med alls.  Jag blev superstressad och var helt säker på att nu är det kört, men han vilade lite och sen blev det bättre. Hela fredagen så såg man att att det högra bakbenet inte riktigt hängde med och baktassarna var otäckt kalla, men vartefter dagen gick så blev det bättre och bättre. Han har inte fått gå på några promenader alls och nu är han som vanligt igen, mycket svag i bakvagnen, men inte värre än att han hoppar upp i sängen och soffan utan problem. Igår kväll var han med mig ut i lilla kohagen när jag plockade vitsippor och då var han glad och sprang runt lite. Han får vila ett par dagar till och sen är det nog så att Dacke får nöja sig med lite kortare promenader.

Sen var det ju en bra helg också, Linnéa har varit här och vi hittar alltid på så mycket skoj med hundarna.
I lördags så la vi viltspår, Brynolf och Ellie har ju spårat en del förut, men jag tror att det var över ett år sedan som vi spårade sist. Alwin, Yatzy och Lazze har aldrig spårat förut, så det var spännande att se hur det skulle gå för dem. Alla tre nybörjarna fick korta spår på ca 75 m och alla tre var duktiga om än lite osäkra på vad de skulle göra. Yatzy var så söt, han nosade på varenda blodfläck och gick så långsamt, men han spårade helt rätt hela spåret så det känns som att det här verkligen är något för honom.

Ellie och Brynolf fick också kortare spår än vad vi har lagt förut eftersom det var så länge sedan. Det blev ca 200 m och eftersom jag inte kunde låta bli så la jag en vinkel till Brynolf också. Ellie var säker och spårade lugnt och fint som vanligt. Brynolf var så duktig, lite bråttom har han men inte värre än att jag kan gå raskt efter honom, vinkeln klarade han utan några som helst problem. Nu får det bli lite skärpning på mig och jag måste helt klart spåra oftare.

Bella fick inte spåra den här gången, hon fick hänga med matte på en cykeltur istället. Vi pausade lite och passade på att träna lite balans genom att hon fick hoppa upp på små och stora stenar. Bella älskar att springa bredvid cykeln, så hon var nöjd hon med.

Idag har vi varit på hundutställning i Lidköping. Jag ställde ut Brynolf och Yatzy och Linnéa Lazze och Alwin. Småkillarna gick i valpklass, Lazze kom tvåa med hp och Yatzy fyra. Brynolf gjorde debut i öppen klass och fick excellent, men blev inte placerad. Han fick en väldigt fin kritik och den blev jag jätteglad för. Bägge mina grabbar skötte sig exemplariskt, de är underbara bägge två!

Nu har Linnéa, Anthony och deras gäng åkt hem, det är alltid så kul att ha dem här! Nu har lugnet lagt sig över Nolåsen och jag tror att Brynolf och Yatzy behöver vila upp sig, för det har varit intensiva dagar med MYCKET bus i trädgården.

torsdag 9 maj 2013

Kampen om bollen

Härliga bilder på Brynolf, Lazze och en boll...

Kolla vad jag har!

Den är MIN

Ska vi leka?

försök ta den du

Fast du får den INTE

Jag sa ju att den är min!



Det var kul att titta på bilderna för man ser tydligt hur skärpan i Brynolfs ögon ändras och Lazze har inte en tanke på att bråka utan slutar direkt när Brynolf skärper blicken. Så spännande att försöka sig på att läsa hundspråk!

Lek en härlig dag i maj

Nu är ju Linnéas hundar här och det blir en hel del hundbus. Brynolf, Lazze och Yatzy leker vilda spring och dragkampslekar. De har riktigt kul och trötta blir de!




Yatzy och Brynolf leker med renen

dragkamp

Lazze flyyyger

Yatzy och Lazze har lite dragkamp

gangstergänget

Mina hundar


Bella som blir sju år i höst. Hon är en riktig mattegris, matte ska helst vara hemma och att lämna bort henne är svårt, hon bara gnäller. En riktig mattjuv är hon och det har vi inte lyckats lära henne av med.
Bella är en enkel hund som mår bäst av att vara hemma och gå långa skogspromenader. Får hon sen träna lite småtrix ibland så är hon mer än nöjd.



Bella, mattes hjärta


Dacke, mattes prins, som är precis så en whippet ska vara. Anpassningsbar och aktiv, pigg på det mesta, men ändå duktig på att koppla av. Vi har gjort så mycket kul, nu får han med ålderns rätt ta det lite lugnare. Fortfarande är höjdpunkten i livet att få springa lös i skogen eller att ta ett par varv i agilitytunneln.






Brynolf är den av hundarna som får jobba mest just nu, han är en aktiv och rolig hund att jobba med, bra på att koppla av är han också. Mest blir det rallylydnad, men han gillar även skogspromenader och att träna balans på stockar och stenar.

Brynolf tycker mycket om sina leksaker
dragkamp med matte är kul!

Så här ser Brynolf ut när han är trött!

 Så har vi Yatzy 8 månader, som har bott här i snart två månader och som jag redan är så fäst vid. Han är en så rar och kärleksfull liten hund. Lättlärd och vill så gärna var till lags. Han älskar promenader och att få springa med Brynolf.

gullehund


vilopaus



spanar

lite trött






Finbesök

Den här veckan har vi finbesök av Linnéa, Anthony och deras fina hundar. Nu är det åtta hundar här, det är skönt att det är fint väder så att vi kan vara ute mycket.

Dacke, Bella, Ellie, Alwin, Lazze, Brynolf, Lucky och Yatzy.
Vilket fint gäng!

lördag 4 maj 2013

Lördagsträning med Yatzy och Brynolf

Idag åkte jag, Brynolf och Yatzy in till Karstorpssjön för att promenera lite. Det var varmt och skönt ute, fast inte så soligt .Massor av olika sorters blommor såg jag, blåsippor, vitsippor, svalört, lungört och vårlök. Jag älskar verkligen våren!

 Det blev en spännande promenad för grabbarna. Vi gick först förbi Aspö och tittade på höns, får och en stor gris. Sen passade vi på att träna på balans på stockar. stenar, bänkar och vingliga bryggor. Yatzy var jätteduktig även om han inte har riktigt lika bra kontroll på kroppen som Brynolf har. Brynolf balanserar på smala stockar och hoppar upp på smala stubbar och en smal stenpelare som vi hittade idag, allt detta utan några som helst problem.

Vi passade på att träna rally också. Brynolf fick träna på lite olika fotövningar och bakdelsövningar, vilket han tycker är så kul. Han får bättre och bättre koll på sina bakben och börjar fatta att han ska vara vid min sida i rätt position oavsett om jag går framåt, bakåt, åt sidan eller om jag gör 90 graders svängar. Sen tränade vi på framför, han vill gärna sätta sig, för jag har mest tränat på framför med sitt. Jag belönade snabbt innan han hann sätta sig, så det fick vi ordning på snabbt. Mitt lilla hjärta,han är så duktig, tänk om hans matte kunde få ordning på tävlingsnerverna också!

Jag har börjat träna Yatzy på rally också. Vi har precis kommit igång, så det vi tränar på är ögonkontakt och sitt. Vi har tränat fot med Följa John-övningen, den tror jag att jag har beskrivit i ett tidigare inlägg. Yatzy fattar precis och tycker att det är kul. Idag tränade jag både på sitt framför, när jag backade och sitt vid sidan. Han är jätteduktig och förhoppningsvis kommer han att tycka att rally är lika kul som Brynolf och jag gör.

Eftermiddagen har smågrabbarna ägnat åt bus i trädgården och lite vila emellanåt. Dacke är rätt dålig i sin rygg och sina bakben, det är så sorgligt, men jag försöker att inte ta ut några sorger i förväg, det är svårt. Hur som helst så får han inte gå långpromenad varje dag utan har ca 3 vilodagar i veckan. Då orkar han hänga med på promenader i  skogen och det är vad Dacke älskar mest av allt. Bella fick vara sällskapsdam till Dacke idag, lite dåligt samvete fick jag för hennes skull, men det får vi ta igen imorgon!

fredag 3 maj 2013

Sköna maj!

En skön skogspromenad blev det idag, det var varmt, solen sken och fåglarna var galna. Kameran kom med, hundarna var varma och de njöööt i kapp med matte.

Yatzy spanar

Vad är det som prasslar i skogen?

Mycket att kolla på,

men kommer när matte ropar!

kissa måste man

Brynolf är duktig på att komma fort,

Dacke med.

På ett stort fält MÅSTE man springa!

Flera såna här dagar ser jag fram emot!

onsdag 1 maj 2013

Massor på gång

I maj och juni är almanackan full av skojigheter. Först ska jag ställa ut Yatzy och Brynolf i Lidköping.

 Sen blir det rallytävlingi Motala för mig och Brynolf om några veckor.
 I juni ska Brynolf vara med på sitt första LC- prov i Söderköping, det ska bli spännande!
Sen har jag anmält Brynolf och Yatzy till utställning i Tångahed, även det i juni. Det är en tvådagars utställning med vinthundsklubben ena dagen och whippetklubben nästa, Ska bli så kul!

Jag har även planerat in fler rallytävlingar, LC-prov och utställningar under sommaren, så det blir en härlig hundsommar!

Soffhäng

Hemma hos oss är soffan full ibland, man får trycka sig ner på någon liten ledig plats om man vill sitta där. Jag mår så bra när hundarna är trötta efter en dag med roliga aktiviteter och då kan det se ut så här:

de tycker om att ligga nära

snygg stil

Varberg

När vi var i Falkenberg för att tävla passade vi så klart på att hälsa på Linnéa i Varberg. Jag hade alla hundar med mig utom Dacke som fick vara hemma hos Linus för att bli riktigt bortskämd. Vi gick lååånga promenader och hundarna fick springa i rasthagen. Efter tävlingen i lördags hälsade vi  på hos Annika som har fött upp Yatzy. Vi hade riktigt mysiga dagar med underbart väder.

Många vackra vinthundar, folk tittar på oss kan jag lova!

Yatzy och Bella

SnyggLazze

och så den lille rallystjärnan.

Busunge

När Brynolf var i Yatzys ålder var han väldigt påhittig och det hände en hel del här hemma kan jag lova. Yatzy är mycket lugnare,han leker en hel del med Brynolf så han kanske får utlopp för en hel del bus.
En unghund ska inte vara för ordentlig och som tur är kan han hitta på hyss han med och vara lite småbusig ibland.


Vadå? Det brinner mycket bättre om man flisar veden i små, små bitar!


Det här var en gång en krukväxt med långa hängande rankor, mycket snyggare så här tycker Yatzy!


Klantig matte!

Vi har ju tränat massor av rally senaste tiden och i lördags var det dags för tävling i Falkenberg. Vädret var kanon och Brynolf var på toppenhumör, så vad kunde gå fel? Jo, den klantiga matten går rakt förbi en skylt och gjorde så att vi blev underkända. Jag var så sur på mig själv, för annars hade vi varit godkända, men nu har jag släppt det och vi kommer igen var så säkra.....