lördag 24 januari 2015

LC

Idag blev det LC för hela slanten. Vi var på ett stort fält utanför Götene och vi var där i god tid för att vara med när banan byggdes. Det blev en ganska lång bana, men det tycker jag är bra. Det var bara en till whippet där, men ganska många salukis. ett gäng borzois och en galgo.

Lycka har bara sprungit rakbana en gång, eftersom de inte får springa en hel bana före ett års ålder. Hon fick titta lite när de andra hundarna sprang och hon visade stort intresse. Sen var det hennes tur och hon visade inga tveksamheter alls och följde luren fint! Jag är jättenöjd med henne och nästa gång hoppas jag att hon kan testa att springa med en annan hund.

Yatzy sprang först en gång själv och sen fick han springa ett licenslopp. Han sprang med den tjusiga salukihanen Egon som stödhund. För att få godkänt licenslopp ska de springa och fokusera på luren och inte bry sig om den andra hunden. De ska också vid något tillfälle springa om varandra och även där bara fokusera på luren. Min lille kille var väldigt fokuserad och sprang ett bra lopp, så nu är första licensloppat avklarat. Nu ska han klara två till, sen har han förhoppningsvis tävlingslicens!

Nu är Yatzy riktigt trött, Lycka däremot är precis som vanligt. Att trötta ut henne med fysiskt arbete verkar omöjligt.

Vi har haft en intensiv vecka, med mycket promenader och träning, så Brynolf och Bella fick en välförtjänt vilodag idag, något som de verkar ha uppskattat.

söndag 18 januari 2015

Viltspår

Idag stod det viltspår på hundschemat! Jag spårade en del i höstas, men sen har jag gjort annat och det har inte blivit av på ett tag.

Idag tog jag mig i kragen och jag la spår till alla fyra hundarna.

Bella är väl inte världsbäst på att spåra, men man får inte hoppa över henne för hon vill så gärna hitta en smaskig klöv. :-) Korta, lätta spår fixar hon galant.

Brynolf är otroligt spårsäker och spårar med näsan i backen hela tiden, han klarar vinklar och bloduppehåll utan några problem alls och han älskar att spåra.

Yatzy har inte spårat lika mycket som Brynolf (helt naturligt eftersom han är yngre). Han är fladdrig i sitt spårande och tappar bort spåret med jämna mellanrum. Han börjar då att ringa och hittar spåret efter ett tag om man bara låter honom hålla på. Det som är positivt är att han inte ger sig och jobbar som sjutton. Säkerheten kommer med erfarenhet, det är jag helt säker på, men jag ska inte försvåra spåren för honom just nu, han får inte tappa sugen.

Lycka är jätteduktig och detta med viltspår tycker hon är skoj! Idag la jag ett spår med två vinklar och det var verkligen inga bekymmer. Hon är rätt spårnoga och spårar i lugnt tempo. När vi började spårträningen spårade hon med hög nos, men idag var näsan i backen hela tiden!

Idag blev det rejäl dos av utevistelse för oss eftersom jag passade på att gå en rejäl skogspromenad medan spåren la till sig.

Nu har jag ett gäng trötta hundar här hemma och det känns bra!

måndag 12 januari 2015

Oro i min hundflock

Det är inte alltid det bara är bra. Brynolf är så stressad just nu, vet inte riktigt varför, men han är på Lycka hela tiden. Tror faktiskt inte bara att det är att hon är spännande, utan tror att det är ett sätt att försöka bli av med stressen. Tror faktiskt inte att han mår så bra i sin kropp.

Lycka är skendräktig och hon vill helst bara sova. Yatzy är självklart påverkad av Brynolfs stress, men han är lättare att bryta.

Det har varit superjobbigt med all denna stress och eftersom hundarna är en stor del av livet så blir det kämpigt.

Nu ska jag jobba för att vi ska ta det lugnt, bara lugna promenader och som aktivering nosarbete. Så hoppas jag att det kan lugna ner det hela!


tisdag 6 januari 2015

Sista dagen på julledigheten!

Idag är det sista dagen på min två och en halv veckors långa ledighet. Jag passade på att ta en dag helt i hundarnas tecken.

Tog först en sovmorgon och efter min och hundarnas frukost åkte Lycka och jag på kurs, det var tredje tillfället på kursen "nosa på du". Lycka var helt ointresserad av att träna, hon är trött och påverkad av sin skendräktighet. Jag ställde inga krav på henne utan vi testade lite olika övningar som jag kan göra hemma sedan när hon är mer på hugget eller med de andra hundarna.

När vi kom hem cyklade jag en sväng med henne. Det var första gången vi cyklade en runda, vi har har testat lite kortare sträckor förut. Herrejösses, hon var helt livsfarlig att cykla med, slängde sig åt alla håll och tvärnitade rätt som det var. Vi kom hem helskinnade i varje fall och detta får vi träna mer på. Efter cykelturen tog jag med mig Bella och Yatzy på en  rejäl skogspromenad. Yatzy fick gå i långlina eftersom hans jaktiver är lite för stor. Har tänkt att jobba med detta nu för jag vill kunna ha honom lös i skogen.

Efter lite mat så åkte jag till Skövde hundArena med Yatzy och Bella. Vi tränade rally och det gick riktigt bra. De är så duktiga båda två!

Brynolf då? Jo han var lite trött idag efter gårdagens långpromenad så han har vilat i soffan tillsammans med husse idag.

I morgon är det dags för jobb igen och då får det mesta "hunderiet" ske på kvällar och helger.
Jag har massor av kurser och kul hundträning att se framemot så det blir en bra vår!

Älskade tokfian!

måndag 5 januari 2015

Vår bergsget

Lycka gillar att sitta och ligga högt upp. Hon får inte vara på borden, men ibland hoppar hon upp ändå och då kan man inte låta bli att fota henne. 

Från pianot har man fin utsikt


Ville du nåt eller?
När Lycka löpte i höstas bodde tikarna och jag i gästhuset och där hade man tydligen bäst utsikt från den här gamla micron.

Går fint att sitta på en stol och titta ut också

Vadå? La ni inte den soffkudden på bordet för att jag skulle ligga här?

I somras var det här en av favoritplatserna.

kul att klättra på stockar


Lycka lugnade sig MASSOR efter löpet, men förkärleken för höga platser har hon kvar.

söndag 4 januari 2015

En skön januaripromenad.

Idag fick jag med mig husse på en skön promenad, då passade jag på att ta några foton på hundarna.



Fina Lycka!

Spanar

Yatzypojken!


Lille Brynolf


Bella vår greyhoundsessa1


Hela gänget!

lördag 3 januari 2015

Lite bilder från hösten 2014


Här kommer lite bilder från lite olika kurser på Skövde hundArena. Bilderna är tagna med mobil och fotograf till de flesta bilderna är Sara Brorsson. 


Förstår Bella sitt om jag ligger ner? Nja knappast, hon tyckte nog att matte var konstig som låg på marken


Yatzy tränar balans på en äggboll. 


och på en rund pilatesboll


koncentration

Bella tränar stå i kvällssolen

Vi testar att gå på konstiga underlag, no problem säger Yatzy.

Liite konstigt att gå ner i hålet och sitta där.
Det klarade vi, men det fastnade tyvärr inte på bild.


rallyträning

Trötta killar på höstens hundläger.

fin kontakt under fotgående

8:ans frestelse med alla möjliga konstiga störningar

Många vinthundar var med på lägret, Lazze, Leia, Bella och i bakgrunden syns Yatzy och Alwin.

Bella går ett personspår

Bella tränar ligg medan Yatzy få vänta






Ja det var lite härliga minnen från en del av alla hundaktiviteter vi har gjort under hösten.