söndag 17 januari 2016

Supersöndag!

Idag har vi haft en toppenbra hunddag!

Vi började dagen med att gå en gemensam hundpromenad med  Tildas hundcenter, vi var tio hundar med mattar/hussar som gick en gemensam skogspromenad. Jag tog bara med mig Lycka och Bella, tyckte att det räckte idag. Lycka var så duktig, morrade bara när hon tyckte att de andra hundarna var för nära och det tycker jag är helt ok. Hon är ju lite osäker när det kommer till andra hundar, framförallt om det inte är vinthundar. Vi kommer helt klart att hänga med på de här promenaderna även i fortsättningen!

Hemma igen var det dags att låta Blue rasa av sig. Jag gick en promenad med bara honom med massor av jobbigt pulsande i snö och en del parkourande på stockar och stenar.

På eftermiddagen var jag på ett trevligt födelsedagskalas för att sedan gå på noseworkkursen med Blue. Han var superduktig idag! Brydde sig inte om de andra hundarna och jobbade riktigt bra.
Blir så stolt över min fina kille som verkligen har landat här och bara är helt underbar.

Vi tränade på en urvalsbana, då hundarna skulle hitta vilken burk som luktar eukalyptus bland  8 burkar, där var Blue lite okoncentrerad, men klarade det några gånger. Sen jobbade vi med nosmarkeringar, där vi tränade på att hunden ska markera med att visa med nosen var doften finns. Till sist arbetade vi med rumssök, då ska hunden hitta en liten behållare med doften i (idag var det en tesil)i ett rum. Det gick riktigt bra, fast sista gången var han så trött så då orkade han inte riktigt.

Nu är alla hundarna trötta och nöjda och det känns ju alltid skönt!

Enda missen med dagen är att jag inte tog några bilder alls. Måste verkligen komma ihåg att ta med mig kameran ut, det är så otroligt vackert ute nu.

fredag 15 januari 2016

Nosework



I söndags började Blue och jag på noseworkkurs. Superjobbigt för Blue eftersom han tycker att det är jobbigt med nya hundar. Han orkade inte riktigt fokusera på att jobba, men han var väldigt duktig ändå.
Vi har tränat hemma i veckan och det känns som han har börjat förstå vad jag vill att han ska göra. 
På söndag är det dags för nästa kurstillfälle och det ser vi framemot.

Ett riktigt skitår

2015 var inte mitt hundår. I februari förlorade vi Brynolf och i höstas förlorade vi Yatzy. Hur jag har orkat fungera vet jag inte riktigt. Har väl grottat in mig i jobb och bara kört på. En lång period var jag bara less på allt och "hunderiet" fick begränsa sig till promenader. Samtidigt har de hundar som jag har kvar varit så viktiga för mig! Blues behov av aktivitet har tvingat mig att aktivera hundarna och det har nog varit tur, annars hade jag nog gett upp mitt hundliv. Det har varit tungt och många tårar har fällts.

Nu är det ett nytt år och nu vill jag bara se framåt och försöka hitta tillbaka till det roliga med hundträning. Vill att den här bloggen ska vara positiv.

Mitt hopp för 2016 är att vi ska hitta tillbaka till glädjen och att mina hundar ska vara friska och fria från skador.