söndag 13 mars 2016

Trist vecka och lite kul nosework

Det har varit en riktigt trist vecka och jag har  varit hemma från jobbet och legat i influensan som härjar nu. Som tur är har husse varit frisk och har tagit promenader med hundarna, men nu har även han insjuknat, tur att jag är piggare nu. 

Idag har jag gått min första promenad på över en vecka och det var skönt, men så trött jag blev!
Aktiveringen av hundarna har inte varit nåt vidare, jag har gömt godis och kört några korta pass lydnad med Blue. 

Idag fick jag ändå till ett rejält noseworkpass med Blue, även flickorna fick träna och de börjar fatta galoppen. Jag stoppade in änden på en tops med eucalyptus på i ett sugrör. Sen slängde jag ut en bunt sugrör på golvet och sen fick Blue leta. Han letade noga och systematiskt och markerade tydligt när han hittade rätt sugrör (jag hade bara ett som var gult, annars hade jag nog tappat bort mig själv).
Gjorde om det ett par gånger och sen fick han även göra några rumssök. Nu är han trött, det tar hårt på honom och han är så nöjd när han får arbeta. 


                                   

Det är nog tur att jag ska jobba i morgon, så jag får lite annat att tänka på. Det har varit en riktigt jobbig dag idag och jag har tänkt massor på mina whippetpojkar, saknar dem så oerhört! Det känns som om jag har förlorat några av mina bästa vänner.... Har lite svårt att släppa in de andra hundarna i mitt hjärta och det är nog inte så konstigt, när jag bara förlorar dem hela tiden.....