fredag 30 december 2016

Nosework 26/12

På annandagen var vi på clear round tävling i nosework på Mariestads brukshundsklubb. På en clear round ska man klara 4 sök för att få en clearroundrosett.

De sök hunden ska göra är: rumssök, behållarsök, utomhussök och fordonssök. Blue klarade alla sök utom behållarsöket, eller det hade han nog gjort om inte jag haft så bråttom med att markera.

Han gjorde fina sök och jag är så nöjd med honom, han vet precis vad han ska göra.

Det JAG ska tänka på nästa gång är:

  • Ta det lugnt och ANDAS
  • Låta Blue nosa på ALLA behållarna vid behållarsöket och sen gå tillbaka till den/de som han är intresserad av.
  • Belöna med godis efter de första söken och belöna med lek efter sista söket.
  • Pausa mellan söken och vänta tills Blue går ner i varv. 
  • Läsa detta inlägg innan nästa tävling!

torsdag 29 december 2016

Rallyträning

Idag har jag och Blue varit inne i stan hela eftermiddagen. Vi började med ett besök på Arken Zoo där vi köpte ett bilbälte till Blue. Han ska få åka bil med husse i jobbet nästa år och i hans arbetsbil får det inte plats någon bur. Jag hittade också två fina breda vadderade halsband till superpris som passar Blue, så de fick bli dem också. Jag använder visserligen mest sele på honom, men ibland är halsband praktiskt.

Efter det åkte vi hem till Linnéa och jag gick en promenad i Boulognerskogen som är en park i närheten av Linnéa. Jag hoppades på några hundmöten, eftersom Blue tycker att det är lite jobbigt. Vi hade tur och mötte två stycken på platser där jag kunde gå i en båge och Blue skötte sig kanon. Vi skvallertränar när det gäller hundmöten och har gjort stora framsteg. 

Efter det åkte vi till HundArena Skövde, som Linnéa hade hyrt ett par timmar. Linnéa tränade lite agility och Blue fick också springa en liten bana med tunnlar och hopphinder. Han var skitduktig, men oj vad han stressade upp sig. Det är inte vad han behöver, men lite kul var det. :)  

Sen byggde vi en rallybana som vi turades om att gå. Blue höll ihop bra och var riktigt duktig. Innan vi åkte hem tränade vi på kontakt och fot när Linnéa hade sina hundar i hallen och det gick väldigt bra. 

Nu är han helt slut, den här veckan har varit full av aktiviteter så imorgon blir det nog mest att lufsa i skogen. Inte helt fel det heller!

Här kommer några bilder, kolla på Blues glada svans!








onsdag 28 december 2016

Mina mål för 2017

Så här i slutet av 2016 så ska jag sätta upp lite mål för 2017:

Bella: Målet för Bella är att hon ska få vara frisk och pigg även nästa år. För att göra allt för henne ska hon :
  • Gå på friskvårdsträningar
  • Träna friskvård hemma
  • Få tillskott, grönläppad mussla och msm

Lycka: 
  • Bli tryggare ihop med andra hundar
  • Ställas ut minst tre gånger i vår/sommar
  • Klara doftprov i nosework
  • Ta licens i lurecoursing 
Blue: 
  • Godkänd på noseworktävling nw 1
  • Godkänt resultat på rallylydnad nybörjarklass

Det är fullt realistiska mål för mina hundar, det är bara tiden som ska räcka till! 

Image result for smileys




Hej igen!

Det var så länge sedan jag skrev här. Det hände så mycket tråkigt i mitt hundliv så jag tappade sugen helt. Den sista tiden har jag ändå tänkt att det vore kul att skriva igen. Det är ett kul sätt att komma ihåg allt kul vi gör och ett sätt att använda mina hundbilder.

Vad har hänt sen i mars då? MASSOR!

Bella: Hon fyllde 10 år i oktober och är fortfarande pigg. Hon har väl mest hängt med på det som vi andra har gjort, men vi har ställt upp i två inofficiella rallytävlingar. Hon gjorde väl ingen succé precis men gladare hund får man leta efter! Hon älskar att gå rallybanor, att peta i moment är däremot inte hennes grej. Den sista tävlingen nu i höstas fick hon till och med pris för gladast hund och det var hon verkligen! I höst har vi varit med på några friskvårdsträningar och det tycker hon är skoj!



Lycka: Lycka blev tre år i december och är nu en vuxen hund. Hon var med på två utställningar i våras en inofficiell i Skövde och en officiell i Lidköping. I Skövde blev hon BIR av två salukis och i Lidköping fick hon excellent och blev tvåa av tikarna i öppen klass. Min plan var att ställa henne mer, men det blev inte så.  I sommar hoppas jag på att vi ska hinna med att ställa ut henne lite mer. 

Lycka är ingen tuffing och hon tycker inte om/är rädd för andra hundar. Vi jobbar på det nu och är med på friskvårdsträningar och ringträningar så förhoppningsvis ska det släppa lite.

Lycka har spårat lite under hösten och det tycker hon är kul. Annars har hon kommit lite i skymundan eftersom Blue har tagit så mycket tid, det har jag en del dåligt samvete över. Förhoppningsvis ska jag hinna med henne lite mer under 2017!

Hon är i varje fall hunden med skönast liggstil!


Blue: Mitt energiknippe! Han är enligt passet fyra år nu, men det vet vi ju inte så noga. Jag har jobbat massor med Blue och han är superduktig på mycket. I våras klarade han doftprovet för eucalyptus och vi har varit med på några clearround tävlingar. Han är superduktig, men har ibland lite för bråttom. Vi har tränat en hel del rally och han kan alla skyltar i nybörjarklass och de flesta i fortsättning.
 Hans problem är att han har så svårt att fokusera när det är andra hundar i närheten och det måste vi jobba massor på. .
Vi har gjort mycket sen i mars och vi tränar så gott som dagligen. Vi spårar, tränar nosework, upplet i skogen, vi tränar rally och massor av trick. Blue är en hund som måste få använda huvudet och behöver mycket motion.
Han är verkligen en utmaning för mig, men han gör framsteg hela tiden och är en jättekul hund att träna med.