lördag 23 februari 2013

LC-licens!

Idag var det dags för LC-träning, men eftersom jag fortfarande kände mig krasslig så övertalade jag husse att åka med Brynolf för att försöka få det sista licensloppet avklarat. Husse var inte svår att övertala alls, han tycker att LC är riktigt roligt.

 För att få tävla i lure coursing måste man ha tre licenslopp i följd godkända av två olika domare. Hunden ska springa tillsammans med en annan hund och visa att den inte bryr sig om den andra hunden utan den ska vara helt koncentrerad på luren (trasan). Den ska klara att springa nära den andra hunden och även att bli omsprungen eller springa om den andra hunden. Licensloppen ska vara med minst två olika hundar och helst med både hane och tik.

 Idag var det alltså dags att springa det tredje loppet, massor av snö var det och en tungsprungen bana. Brynolf fick springa med en tik, något han inte gjort förut. Brynolf sprang riktigt bra och fast de låg precis jämnsides i starten så var Brynolf helt fokuserad på luren.

Godkänt lopp alltså och nu ska vi skicka in papperna för att få licensboken sen är det bara att anmäla till tävling!

Söndagspromenad

Sista dagen på sportlovet kom kameran med i fickan när vi gick på promenad. När vi kom hem från promenaden var jag helt slut och på kvällen hade jag 39 graders feber. Har varit hemma från jobbet hela veckan och haft mysigt sällskap i soffan av hundarna. Har bara orkat med några korta promenader och Brynolf har fått springa lite på fältet bakom oss. Här är några bilder från en snöig söndagspromenad innan  jag blev sjuk:


Vi kommer!

Mattes älskade Grynkorv!

nosa, nosa

Älskade Dackeman!

och en älskad greyhoundprinsessa i snöoväder

Var är mitt godis?
På väg hem åker kopplen på.

Sov gott Mozart!

Mormors finaste hjärta har vandrat över regnbågsbron, ta hand om våra andra älskade och saknade änglar vackraste Mozart!

<3

Varberg och rallytävling

Sista dagarna på sportlovet åkte Brynolf och jag med Linnéa ner till Varberg. Brynolf busade massor med Lazze,det var så roligt för honom att umgås med en ung hund.. Vi var på GeKås och köpte massor av hundben och hundleksaker (ja lite annat också), sen hälsade vi på Annika som har kennel Tajmahal, som Lazze är från och så var vi i en en stor härlig rasthage för mysigt vinthundssspring, ja promenader hann vi också med såklart!

På lördagen åkte vi hemåt och stannade i Göteborg för rallytävling. Brynolf verkade faktiskt taggad, men när vi kom in på planen var det som om han glömde allt. Han la sig när han skulle sitta, satte sig när han skulle stå och nosade massor. Efter halva banan kom han plötsligt på vad vi höll på med och helt plötsligt gick han kanon och gjorde allt rätt. Alla misstag i början gjorde många avdrag och vi slutade på 37 poäng, inget vidare faktiskt, men, men. Jag ska inte komma med massa ursäkter, men att tillbringa veckan innan en tävling med massa bus och aktiviter var kanske inte det smartaste med tanke på att Brynolf lever ett ganska lugnt liv på landet med lugna skogspromenader som vardagsaktiviteter.

Vi kommer igen! Jag har påbörjat en rallykurs med tävlingsinriktning och hoppas på att vi kan få lite hjälp med motivationen och sen är det lättare att träna ute när det är ljusa kvällar och barmark. Vi bara ska fixa det där sista godkända resultatet i nybörjarklassen!!

En gammal bild

Hittade en äldre bild på en skön sovställning! Att bilden är ca två år gammal ser man på Brynolfs lårmuskler, som är något större nu (förutom att vi inte har den soffan längre).

tisdag 12 februari 2013

Lazze liten

Vi har sportlov nu och Linnéa är här och hälsar på. Linnéa har en ny liten goding, en liten whippet pojke som heter Lazze på snart 5 månader!

Brynolf tycker såklart att det är skoj med en liten kille här, men ibland ser han ut att undra om det verkligen är en hund, han är van vid att han alltid är yngst och busigast. Bella är förtjust såklart, hon älskar småpojkar och hon har fått leka med honom på tomten.

Idag lekte Alwin och Lazze och då passade jag på att fota lite.


Var är Alwin?

Happy dogs!

Full rulle på liten kille

Nu är jag trött!

Söt som socker!

Mycket på gång!

Det händer mycket med hundarna just nu, eller rättare sagt med Brynolf ska jag väl säga.

Dacke gillar bäst att springa i skogen, han är faktiskt inte så intresserad av att träna längre.  Vi kör lite rehab övningar för att hålla igång ryggmusklerna och då får han sin godisbelöning, sen är han nöjd.

Bella tränar jag lite småtrix med, hon vill gärna träna, men bara korta stunder. Hon gillar våra skogspromenader bästa av allt.

Brynolf är en aktiv kille som gillar det mesta. Vi har sån tur att vi har en aktiv LC sektion i den här delen av landet och i vinter har Brynolf sprungit två godkända licenslopp. Han älskar verkligen LC och är riktigt snabb. Förhoppningsvis lyckas vi med det tredje licensloppet i vår, sen får vi tävla och jag hoppas på att vi kan ställa upp på någon tävling i sommar.

Vi har precis börjat en rallykurs med tävlingsinriktning och på lördag ska vi åka på en inomhustävling i Göteborg.

Jag tycker att rallylydnad är så kul och när Brynolf är koncentrerad är han så duktig. Han kan alla moment, men ibland har han lite svårt att bibehålla fokus (eller så är inte jag tillräckligt rolig).

Jag har även planerat in en del utställningar, så förhoppningsvis blir det här en riktigt hundig vår och sommar!
Så här trött blir Brynolf när han tänker på allt han ska göra i vår!