lördag 24 januari 2015

LC

Idag blev det LC för hela slanten. Vi var på ett stort fält utanför Götene och vi var där i god tid för att vara med när banan byggdes. Det blev en ganska lång bana, men det tycker jag är bra. Det var bara en till whippet där, men ganska många salukis. ett gäng borzois och en galgo.

Lycka har bara sprungit rakbana en gång, eftersom de inte får springa en hel bana före ett års ålder. Hon fick titta lite när de andra hundarna sprang och hon visade stort intresse. Sen var det hennes tur och hon visade inga tveksamheter alls och följde luren fint! Jag är jättenöjd med henne och nästa gång hoppas jag att hon kan testa att springa med en annan hund.

Yatzy sprang först en gång själv och sen fick han springa ett licenslopp. Han sprang med den tjusiga salukihanen Egon som stödhund. För att få godkänt licenslopp ska de springa och fokusera på luren och inte bry sig om den andra hunden. De ska också vid något tillfälle springa om varandra och även där bara fokusera på luren. Min lille kille var väldigt fokuserad och sprang ett bra lopp, så nu är första licensloppat avklarat. Nu ska han klara två till, sen har han förhoppningsvis tävlingslicens!

Nu är Yatzy riktigt trött, Lycka däremot är precis som vanligt. Att trötta ut henne med fysiskt arbete verkar omöjligt.

Vi har haft en intensiv vecka, med mycket promenader och träning, så Brynolf och Bella fick en välförtjänt vilodag idag, något som de verkar ha uppskattat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar