söndag 19 juli 2015

THS

Idag var jag i Lidköping och tränade THS tillsammans med Lycka och Yatzy. Det blev en otroligt skojig och trevlig dag. Detta är något som jag absolut vill göra igen och framförallt Yatzy tyckte att det var riktigt roligt. 

Här nedan kommer en beskrivning av vad THS är och idag tränade vi på trekampen. 

Tävlingshundsport eller Turnierhundsport som sporten kallas kommer från Tyskland och har funnits där under flera årtionden, men nu är den på G i Sverige också. Kort sammanfattning är att du tränar/tävlar friidrott med din hund. THS delas upp i fyra grenar trekamp, fyrkamp, stafett och terränglöpning. I trekamp ingår slalom, häcklöpning och hinderbana. I fyrkamp ingår även en viss lydnad. I stafetten kör man trekamp, men endast ett ekipage utför ett tävlingsmoment. Och du kan även tävla i terränglöpning med din hund och då är det distanserna 1,3 eller 5 km som gäller. 
Sporten är fortfarande under uppväxt, men Jana Himmel från Karlstads brukshundsklubb åker runt och håller heldagskurser för att bygga upp en grund och dom ska nu inom snart framtid hålla sin andra inofficiella tävling.


Lite bilder från dagen kommer också och fotograf även idag är Marie Dimsjö:

Först tränade vi på hoppteknik :) 

Här tränar Yatzy och jag på slalom.

mera slalomträning

Lycka och jag tränar slalom

Här är det hinderbaneträning med Yatzy

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar